fbpx

Hållbarhet

Med en stugby placerad mitt i naturen och naturreservatet Tösse skärgård känns Hållbarhetsklivet som en självklar del av vår verksamhet. Vi strävar successivt efter att minska vår påverkan på miljön och att ha med oss hållbarhetstänket i utvecklingen av vår verksamhet.

För att minska vårt avtryck på miljön har vi/ska vi vidta följande åtgärder:

  • Byta ut av en del av uppvärmningen från direktel till luftvärme, delvis värma upp varmvattnet till duscharna med solpaneler.
  • Använda såpa istället för kemikaliska rengöringsmedel.
  • Ha tydligare och enklare källsortering som gör det lättare för våra gäster att vara miljömedvetna.
  • Minska energibehovet med hjälp av vattenbesparande duschmunstycken.Byta från glödlampor till ledlampor.
  • Vi vill även i framtiden kunna erbjuda laddstation för elbilar då vi har sett att en efterfrågan på detta finns.
  • Minimera användandet av engångsartiklar.

Vi tror på samarbete mellan lokala verksamheter, att dra nytta av varandras styrkor och på så sätt utvecklas tillsammans och lyfta varandra. I våra samarbeten söker vi så långt det är möjligt aktörer som verkar lokalt och även de arbetar hållbart med till exempel lokala och säsongsbaserade råvaror, lokal personal och guider.

Rolfskärrs stugby ska vara en öppen plats dit boende i närområdet är välkomna för bad och rekreation.

Vi strävar efter att ge en tydlig bild på sociala medier, ha en tydlig och informativ hemsida och att vara lättillgängliga genom onlinebokning både av stugor, båtar och andra aktiviteter. På så sätt minskar vi belastningen på vår personal.

Vi har förlängt säsongen och har rabatter för er gäster som stannar längre och för er som väljer att besöka oss på lågsäsong. Vi vill utöka vårt utbud med fler fiskebåtar och kajaker för att attrahera en bredare kundgrupp, få mer ekonomisk hållbarhet och bli en stabilare och mer attraktiv arbetsgivare som under en längre period kan sysselsätta fler.